Kjenntmannsmerket "Finnskogvandrer'n" oppnås ved å finne 15 av 20 utsatte poster på Finnskogen. Postene står ute i flere år på samme sted før de blir flyttet for ny runde. Som oftest er postene plassert på kjente knutepunkter, historiske steder eller "naturperler". Alle postene ligger ved blåmerket sti. Postene kan nås på flere måter som beskrevet i kjentmannsheftet. Man kan således bestemme hvor lang turen skal være.
Ordningen har blitt svært populær, og flere har allerede klart sitt tredje merke. På hver post er det plassert ut et stempel som man stempler i kjentmannsheftet. Heftet får du kjøpt ved å skrive til FT 2256 Grue Finnskog eller ved å eller ved å bruke e-mailadressen: post@finnskogen-turistforening.no.

Ta også en titt innom hjemmesiden til Kjentmannsmerket i Oslomarka:
www.kjentmannsmerket.org